Nyhetsbevakning online från Åre Kapitalmarknadsdagar 8-9 mars!

Åre Kapitalmarknadsdagar 2012Genom ett samarbete mellan Streamingbolaget och Åre Kapitalmarknadsdagar kan nyhetsbevakning ske från Åre Kapitalmarknadsdagar 8-9 mars 2012 - NATIONALARENAN FÖR KAPITAL OCH FINANSIERING - intervjuer och kommentarer samt filmer läggs regelbundet ut på www.arekapitalmarknadsdagar.se och även på facebook. Detta innebär att den som ännu inte är på plats i Åre kan ta del av Åre Kapitalmarknadsdagar.

Åre Kapitalmarknadsdagar är ett arrangemang, som erbjuder en neutral arena och för samman utvalda företag med de mest omfattande nätverk av passande potentiella investerare/finansiärer. Dessutom kommer ledande företrädare för några av de intressantaste och mest aktuella noterade bolagen i Sverige presentera sina rapporter och nyheter. På plats finns ägare och koncernledningar, viktiga svenska och norska aktörer och intressenter samt några av de bästa tillväxtbolagen i Skandinavien. Årets arrangemang går av stapeln på Copperhill Mountain Lodge. För tredje året arrangeras denna mötesplats, en unik möjlighet att knyta kontakter och skapa nätverk utifrån temat Impact Investments. Noterade bolag rapporterar och intervjuas. Tillsammans med ett antal intressanta skandinaviska aktörer, representanter från Sveriges departement, riskkapital, investerare och finansiärer som genomför paneldebatter och diskussionsforum skapas två av de bästa kapitalmarknadsdagarna 2012. Moderatorer är Jenny Strömstedt, programledare TV4 och Gunther Mårder, VD för Aktiespararna i Sverige.

Streamingbolaget söker ny personal för omgående anställning!

Vem är du?
Vi söker nya medarbetare till vårt kontor i Östersund som vill vara med och utveckla vår streamingplattform. Vi ser att våra nya medarbetare är kompetenta, självgående samt har en god problemlösningsförmåga.

Du som söker har gärna några års erfarenhet av JavaScript, HTML/CSS, PHP. Erfarenhet av Symfony är ett plus i kanten. Erfarenhet av databaser och SQL är en förutsättning. Du ska vara en passionerad utvecklare som har lätt för att utvecklas och drivs av att hitta den optimala lösningen. Det viktiga är att du kan lära dig nya programmeringspråk, som kanske inte finns i din kompetenspåse just nu. Vi använder primärt PHP och JavaScript.

Om Streamingbolaget

Vi levererar streaminglösningar via globalt distributionsnät till både globala koncerner och mindre företag. Målsättningen är att leverera marknadens bästa tjänster inom streaming. Streamingbolaget jobbar med en bred skara kunder från många olika branscher.  Totalt finns våra mediaspelare på över 1000 webbsidor.

Referenser
Vi jobbar med kunder så som Thomas Cook (Ving m.fl), Idre Fjäll, Holiday Club. Men även med Unionen, Eniro, Göteborgs-Posten), Transportstyrelsen, JLL, Praktikertjänst, m.fl

Välkommen med din ansökan
Skicka CV till johan(snabel-a)streamingbolaget.se med exempel på arbete/kod, referenser, utbildning.

Göteborgs-Posten först med video till iPad!

This player requires Adobe Flash Player 10 or greater. Download here.

For more information on the video player provided on this site, visit Streamingbolaget.

Pressmeddelande 100910

GP först med video till iPad!

Tillsammans med Streamingbolaget har Göteborgs-Posten som första svenska tidning utvecklat ett videostöd som gör det möjligt för iPad-användare att se alla videoklipp som ligger uppe på gp.se/gptv

Det utvecklas hela tiden nya produkter och tjänster som gör det möjligt att konsumera nyheter på effektivare och roligare sätt. En av de senaste i raden är läsplattan iPad från Apple. Dock har man inte kunnat se nyhetsklipp från någon av de svenska morgon- eller kvällstidningarna. GP blir först med detta och från och med idag blir det möjligt att se på videoklipp från GP i iPad.

- Vi uppskattar att samarbeta med kunder som GP, som strävar efter att leda utvecklingen i sin bransch, säger Johan Klitkou, VD på Streamingbolaget. Det hjälper oss själva att hela tiden utveckla marknadsledande produkter och tjänster.


För mer information kontakta:
Johan Klitkou, VD Streamingbolaget, Absoft AB , telefon 0766-43 37 47,

Bosse Dahl, Samordningsansvarig utveckling digitala media, Göteborgs-Posten, Göteborgs-Posten, 031-624061

Streamingbolaget™ startade 2004 och levererar streaminglösningar via eget distributionsnät till företag, organisationer och privatpersoner. Målsättningen är att leverera marknadens bästa tjänster inom streaming. Bolaget har sitt säte i Östersund samt kontor i Stockholm och Göteborg. Läs mer på streamingbolaget.se

 

Streamingbolaget expanderar med regionalt riskkapital

De regionala riskkapitalbolagen SamInvest Mitt AB och Peritas Invest AB investerar tre miljoner kronor i Östersundsbaserade Absoft AB. Under varumärket Streamingbolaget säljer företaget egenutvecklade streaminglösningar till företag och organisationer som vill förmedla rörligt material utan dröjsmål på Internet.
- Investeringen möjliggör fortsatt tillväxt och innebär att vi kan öka säljkapaciteten på våra huvudmarknader; Stockholm, Göteborg och Malmö. I ett första skede anställer vi 4 nya säljare, säger Streamingbolagets VD Johan Klitkou.

Den totala marknaden för online video växer explosionsartat. I ett globalt perspektiv tittar över 70 procent av Internetanvändarna på video över nätet. Streamingbolaget är idag marknadsledande streamingleverantör till lokaltidningsbranschen i Sverige med kunder som Göteborgsposten och Östersundsposten samt samarbete med MKTmedia. Andra större kunder är Ving, Bonnier, Expressens ”Allt om mat” och Mediaplanet med kontor i 13 länder samt produktion och distribution av webb-TV till över 100 partnersajter dagligen. En annan kundgrupp som växer snabbt är bilbranschen.

- Vi har följt Streamingbolagets utveckling under en längre tid och har ett stort förtroende för Johan Klitkou som företagsledare. Företaget har med egna medel lyckats utveckla en marknadsledande produkt som attraherar stora och krävande kunder, säger Eva Nordlander, VD, SamInvest Mitt AB.

- Vi tycker att Streamingbolaget har en bra affärsidé och en produkt med stor utvecklingspotential i en framtidsbransch. Med denna satsning tillför vi bolaget en finansiell stabilitet som ger möjlighet till en snabbare expansion, säger Manne Boström, Peritas Invest AB.

Streamingbolagets tjänster bygger på en egenutvecklad mjukvara och distribueras via ett eget distributionsnätverk som garanterar att videokvaliteten är densamma oavsett var kunden befinner sig när den tittar på videofilmen. Dessutom får kunden tillgång till en avancerad anpassningsbar mediespelare baserad på företagets egen plattform, abPlayer3.

- Vi utvecklar ständigt vår produkt och erbjuder löpande nya tilläggstjänster. Exempelvis är vi först i Skandinavien med att erbjuda kunderna multikanalspublicering, d v s spridning av filmerna i olika kanaler som datorer (FaceBook, YouTube o dyl), mobiltelefoner, TV osv. En annan ny tjänst som vi är först med distribution av onlinevideo via TV-apparater med Internetuppkoppling, förklarar Johan Klitkou.


För mer information kontakta: Johan Klitkou, VD Streamingbolaget, tfn 063-13 37 47, Eva Nordlander, VD SamInvest Mitt AB, tfn 070-246 74 79 eller Manne Boström, Peritas Invest AB,
tfn 070-554 70 85.

Absoft AB startade 2004 och levererar streaminglösningar via eget distributionsnät till företag, organisationer och privatpersoner. Målsättningen är att leverera marknadens bästa tjänster inom streaming. Bolaget har sitt säte i Östersund samt kontor i Stockholm och Göteborg. Läs mer på streamingbolaget.se samt absoft.se

Peritas Invest AB bidrar som ett privat investmentbolag till att skapa tillväxt genom ett aktivt och ansvarsfullt ägande. Som ägare och styrelserepresentant deltar bolaget aktivt i portföljföretagens utveckling med strategisk rådgivning och ett brett kontaktnät inom näringslivet.  Peritas Invest har sitt säte i Sundsvall men verkar över hela landet, med fokus på Mellannorrland. Läs mer på peritas.se

SamInvest Mitt AB förvaltar en fond på 100 miljoner kronor för riskkapitalinvesteringar i företag i Jämtland och Västernorrland. Investeringarna görs alltid tillsammans med en privat part, exempelvis riskkapitalbolag, företag eller enskilda investerare. Samarbetsparten satsar ett minst lika stort belopp som SamInvest och investeringen sker på lika villkor. Finansiärer till fonden är Länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland, ALMI Företagspartner AB samt EU. SamInvest ägs av ALMI Företagspartner Mitt AB. Läs mer på saminvest.se